Gå till innehåll
UNDERVATTENSRUGBY

2001 NM

Övre raden: Anders, Jim, Niklas, Christian, Linus, Sven-Roland, Linus, Jörgen, Andreas B, Olof, Magnus
Nedre raden: Mikael, Tomas, Andreas C, Tommy, Bengt


Fakta
Mästerskapet spelades i Riihimäki, Finland den 17-18 februari 2001.

Artikel från Sportdykaren skriven av Tommy Carlbom:

Redan den 15 februari sammanstrålade en större del av både dam- och herrlaget hos vår förbundskapen Magnus Jonsson i Linköping för att gruppera om oss lite i bilarna som kom söder ifrån för att sedan åka vidare till Stockholm

Väl framme i Stockholm och Värtahamnen, hoppades, skrattades och kramades det en hel del, det är kul att se att alla är så glada över att se varandra. Vilka team vi har.

Efter ett par stränga order från vår ordningsman (Manne) så visste alla vad som gällde när vi gick ombord på båten som skulle att ta oss till Åbo. Alla gick med bestämda steg mot buffén efter att ha dumpat av alla saker i hytterna som förresten låg under bildäck. Det är tur att man inte lider av klaustrofobi. Det var väl ingen som gick ifrån buffébordet hungrig, i alla fall åt vi så att magarna stod åt alla håll. När vi lunkat omkring på båten ett tag så var det dax att krypa ner i loppsäcken ett par timmar. Efter ett par härliga timmar i kojen på båten så skulle vi ta tåget till Riihimäki. Vårt hotell låg mitt i Riihimäki så det var nära till allt. Under fredagen simmade några på förmiddagen men vissa nöjde sig med att titta på vattnet. Fredagen flöt på i måttligt mak tills någon person kom på den genigala idén att vi skulle spela fotboll på hotellet. Det tog bara två sekunder innan alla skrek JA det gör vi. För det fanns inte ett dugg att gör att i Riihimäki.

Nu var det lördag och dags att ladda ordentlig för i nu skulle vi spela mot Norge. Den matchen slutade 0-0. Vi spelade inte bra, vi tog inte till vara på dom chanserna som vi skapade åt varandra. Nästa match var mot Finland och Finland vann med 1-0. Suck…Danskarna, vår nästa motståndare spelade vi ut med en vinst på 5-0. Vi kunde nu inte gå vidare till final av egen maskin och tyvärr blev det Finland och Norge som fick göra upp om guldet. Norge vann med 1-0 efter en hård och mycket tät match.

Vi samlade ihop oss för att spela vår sista match mot Danmark. Det var en enkel munsbit för oss vi tvålade till dom med 8-1. Efter en mycket bra insats av Linus som gjorde fem mål under denna match, bra Linus! Det svenska teamet fick fair play-priset. Detta pris överlämnades givetvis till Andreas Bergenholtz då han var den i lagen som fick vår utvisning denna helg. Bra val Magnus. Efter att vi har tagit emot vår bronsmedalj var det dax att åka tåg tillbaka till Åbo. Av någon anledning så kändes resan mycket kortare nu, kan det bero på att vi släppte loss lite. Väl framme på terminalen så gav Manne oss nya order, det var bara att lyda och falla in i ledet. Nu var det hög tid för det stora smörgåsbordet. Det som var bra med det var att det ingick dryck. Vi åt och drack och drack och till slut var vi ensamma i restaurangen. Vi försökte sjunga så gott vi kunde och skrattade gjorde vi så vi fick ont i magen, det var en underbar stämning. Plösligt får man höra att tax-freen stänger om tio minuter. Alla rusade dit för att köpa det man skulle. Efter att vi har sprungit som kalvar på grönbete på olika ställen kom alla till sanns. Några satt och snackade i hytterna, andra bara flöt omkring och visst var det ett gäng som svängde sina lurviga på dansgolvet också. Timmen blev sen för en del, dom sov hellre i stället för att äta av den härlig båtfrukosten på måndags morgonen. Det svensk herrlaget kommer att ladda till EM:et i Norge för då ska vi ta med oss en medalj med en ädlare valör hem.

Resultat
1. Norge
2. Finland
3. Sverige
4. Danmark

Finland-Danmark

3-1

Sverige-Norge

0-0

Finland-Sverige

1-0

Danmark-Norge

1-4

Norge-Finland

0-0

Danmark-Sverige

0-5

Sverige-Danmark

8-1 (Bronsmatch)

Norge-Finland

1-0 (Final)


Truppen

1.

Anders Furubacke

Linköpings SDK

2.

Niklas Johansson

SDK Malmö Triton

3.

Andreas Bergenholtz

SDK Malmö Triton

4.

Sven-Roland Aminoff

Felix DF

5.

Linus Norén

DIB Carlskrona

6.

Jim Nilsson

Felix DF

7.

Olof Bertilsson

SDK Malmö Triton

8.

Jörgen Persson

SDK Malmö Triton

9.

Bengt Olsson

Växjö SDK

10.

Mikael Johansson

Linköpings SDK

11.

Tomas Brant

Linköpings SDK

12.

Andreas Corlin

Linköpings SDK

13.

Tommy Carlbom

Linköpings SDK

14 & Ledare

Christian Hedlund

Telge PB


15 & Ledare

Magnus Jonsson

Linköpings SDK


Publicerad: 2022-12-07

Senast uppdaterad: 2022-12-20

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala