Sebastian, Felicia, Hanse

saknas gör:
Hannes och Johan

Fakta

Mästerskapet benämndes Open Nordic Junior Championship och spelades i Rødovre, Danmark den 15-16 november 2008.

Matchprotokoll Pdf, 3.2 MB.

Lördag:
Vi vaknar upp utvilade i vår mysiga skolsal där vi sovit. Efter en gemensam frukost i samma skolsal så prmenerade vi den korta sträckan till simhallen där mästerskapet skulle avgöras. Vår första match spelades mot det, på papperet, betydligt svagare Italien. De hade endast 8 spelare på plats i Danmark vilket inte gjorde det lättare för dem direkt.
Det är ett taggat Sverige som glider ner i poolen för att försvara de blågula färgerna. Kanske något övertända för vi hamnar ganska snart i numerärt underläge 4 mot 6. Det blir aldrig riktigt farligt vid vår korg men det rubbar vår spelrytm rätt så rejält. Nåja, efter att vi klarat av den dubbelutvisningen så ramlar målen in med en jämn ström. Till slut skrivs segersiffrorna till 14-0 och alla i truppen har fått vara med och spela under matchen.
Ralativt kort vila innan Tyskland står på andra sidan. Det blir en match där Tyskarna äger bollen merparten av tiden medan vi försvarar oss bra. Vi orkar dock inte stå emot hela matchen. Förlusten skrivs till 0-2 och leder till en totalt avgörande match mot värdnationen Danmark där en semifinalplats ligger i potten.
Vi får en längre paus den här gången och energidepåerna fylls på och laddningen påbörjas. Vi har ett riktigt bra möte innan matchen där jag och Martin lägger upp taktiken och presenterar start-tolvan. Den här gången lyckas vi också styra laddningen till ett positivt spel som när slutsignalen ljuder har gett oss en seger med hela 7-0. Semifinal på söndagförmiddag mot storfavoriterna Ryssland väntar.

Söndag:
Tidig uppstigning plus frukost följs av en morgonpromenad för att skaka liv i nyväckta kroppar. Under promenaden stannar vi upp och har ett pep-talk där vi trycker på att Den ryska björnen ska få smaka på Svenskt stål! Stämningen är på topp och samtliga är oskadade efter lördagens spel.
Första halvlek mot Ryssland är vår bästa hittills. Tyvärr bjuder vi dem på en onödig utvisning och en kontring som leder till rysk straff. 0-2 är inte lätt att ändra på och i andra halvlek spelar ryssarna mycket på resultatet och vi orkar inte riktigt hålla i vårt fina spel från första halvlek. Matchen slutar 0-6 och vi får ladda om inför bronsmatch mot Norge.
Som helhet är matchen mot Norge vår allra bästa. Ett koncentrerat försvarsspel och ett mycket uppoffrande spel över hela banan leder till att vi komfortabelt vinner med 4-0 och bronset är vårt!