Gå till innehåll
UNDERVATTENSRUGBY

2000 NM

Fakta
Mästerskapet spelades i Holsterbro, Danmark den 17-19 november 2000. Inför mästerskapet blev Fredrik Jonsson sjuk varför Per Martinson kallades in. Väl framme i Holterbo framkom att Danmark missuppfattat åldersgränsen varpå många av deras spelare var 1 år för gamla.

Artikel från Sportdykaren skriven av Johan Gårdmo:

Vi sammanstrålade i Malmö, där vi började med en lunch på lilla Torg, varefter vi körde till Kastrup för att hämta upp Mikael Andersson som anlänt från Teneriffa. Därefter körde vi mot Jylland och Holstebro. Framme kl. 18.30 inkvaterade vi oss på Hotel Royal, en halvtimme senare åt vi en stor middag tillsammans. Efter måltid så gick vi igenom vad som skulle hända nästa dag och vilken taktik vi skulle använda oss av. Väckning skedde 07.00 för frukost och kl 08.45 var vi samlade vid badet för invigning.

Efter invigning så hade vi 25 minuter att känna på bassängen, under tiden var det lagledarmöte där lottning av matcher skedde och domarmöte. Sverige blev lottad som C vilket innebar att vår första match skulle spelas kl. 13.00 mot Finland. Innan denna match såg vi den brutala tillställningen mellan Finland och Danmark, seger 3-1 till Finland. Därefter åt vi lunch för att sedan gå i vattnet mot Finland, denna match ägde vi fullt ut då alla spelarna var pigga och laddade, vinst 6-1. Finlands mål skedde efter ett enkel felpass i försvaret annars hade de inget att säga till om. Så bra har inget juniorlag spelat under den tid jag varit förbundskapten.

Därefter var det match mot Danmark, men en loj inställning gjorde att vi aldrig fick något flyt i vårat spel utan fick kämpa oss igenom hela matchen. Mycket närkamper och tufft spel tröttade ut de svenska spelarna, kanske matchningen skulle vara en annan i denna match så att vi sparade våra bästa spelare inför finalen men det är alltid lätt att vara efterklok. Dock vann vi matchen med 4-0 och hade nu en timme att ladda inför finalen. Denna timme ägnade vi åt vila och lite mellanmål.

Dags för final 17.30, redan under uppvärmning märktes det att vi började bli lite slitna. Spelet startade och vi hade direkt ett par giftiga chanser, men bollen ville inte leta sig in i korgen, emellanåt stack Finland upp och började rulla uppe i ytan i sitt hörn utan att direkt få några chanser. Vi höll dock uppe spelet men kunde aldrig sätta chanserna vi fick. Halvtid och fortfarande 0-0, alla var med på att vi skulle fortsätta spela på samma sätt snart skulle målet komma. Även i andra halvlek hade vi ett flertal chanser men nu började tröttheten smyga sig på alla spelarna och Finland kom upp i anfall allt oftare och tre minuter innan slutsignal så satte de sitt enda farliga läge i matchen. Vi satte igång spelet snabbt men fick inte dit bollen och nu övergick frustrationen i ren desperation och då fick vi även en spelare utvisad när det var en minut kvar. Vi tog aldrig tillbaka bollen och Finland vann.

Efter prisutdelning samlades vi för att gå igenom vad som gällde inför banketten där vi fick mycket god mat och hade väldigt trevligt tillsammans med Danskarna. Som vanligt så är finnarna relativt anonyma och tråkiga på dessa banketter. Nästa morgon skedde väckning kl. 09.00 inför hemresa mot Sverige kl. 10.30 vid fyratiden var vi i Malmö där vi skildes åt och lovade varandra att nästa år så skulle vi återta guldet.

Resultat
1. Finland
2. Sverige
3. Danmark

Finland-Danmark

3-1

Finland-Sverige

1-6

Danmark-Sverige

0-3

Finland-Sverige

1-0 (final)


Truppen

1.

Mikael Andersson

DIB Carlskrona

2.

Mattias Andersson

DIB Carlskrona

3.

Andreas Bergenholtz

SDK Malmö Triton

4.

Daniel Carlsson

DIB Carlskrona

5.

Andreas Corlin

Linköpings SDK

6.

Anton Crona

Felix DF

7.

Niklas Ericsson

Telge PB

8.

Patrik Eriksson

SDK Malmö Triton

9.

Fredrik Jonsson

Götene/Lidköping

10.

Sebastian Jönsson

Malmö SDK

11.

Carl Karlsson

Växjö SDK

12.

Mårten Kindlund

DIB Carlskrona

13.

Filip Larsson

Växjö SDK

14.

Jerry Lieberth

Götene/Lidköping

15.

Jonas Ljungdahl

Växjö SDK

Reserv

Per Martinsson

Växjö SDK

Ledare

Johan Gårdmo

DIB Carlskrona

Ledare

Janne Spasic

Felix DF


Källor
Johan Gårdmo

Publicerad: 2022-12-06

Senast uppdaterad: 2022-10-31

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala