Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Ny logga UVR - DK Masen

Dykarklubben Masen finns i Dalarna och erbjuder fridykning och undervattensrugby i sin förening.

Framtagandet av den nya loggan för UVR har gjorts helt ideellt och på egen hand av medlemmar i föreningen.

Det hela startade med att ett gäng medlemmar och spelare i undervattensrugby satt på ett möte och konstaterade att den gamla loggan inte var varken inspirerande eller lockande för yngre och damer. De var överens om att de ville skapa en logga som representerade Dalarna och undervattensrugby för alla.

Att föreningen tog tag i arbetet berodde på att det var dags att rekrytera nya medlemmar och att det skulle köpas in nya lagdräkter till Undervattensrugbyn och såklart ville de ha den nya loggan tryckt på dräkterna.

Flera spelare frågade runt bland familj och vänner och spånade på förslag till hur loggan skulle kunna se ut. Det kom in flera förslag innan föreningen beslutade sig för att använda den "Sjödalahäst" som nu pryder den nya loggan.

Maria Melin Wittberg skapade Sjödalahästen på papper med en blyertspenna. När den var klar i sin design och godkänd av övriga i föreningen tog Maria ett foto och la in den i programmet Canva, där den fick sin cirkel och text ditlagd. I framtagandet av loggan hade Maria stor hjälp av Michaela Grahn då det gällde det tekniska i designen.

Det är Maria som designat den nya loggan. Inspirationen är just med Dalarna som bakgrund (dalahäst), en sjöhäst (från vattendjuren) och med snorkel, cyklop och boll från UVR.

- En extra detalj är att Sjödalahästen har vår bortgångna lagkamrat Erika Lindströms nummer #83 på sin dräkt. Det är vårt sätt att hedra hennes minne officiellt, skriver Maria, i ett mail till förbundet där hon förklarar bakgrunden till loggans design.

Ny logga, lanserad 2023

Erika Lindström gick bort hösten 2022, efter en tids sjukdom. Läs mer...

UVR-Sverige gjorde en stor ekonomisk insats i att hjälpa Erika i sitt sökande att bli frisk från sin cancer. Efter hennes bortgång har många även bidragit med att ge hennes dotter Bella en slant för framtiden via insamlingar. Även stora summor har samlats in till Bröstcancerfonden.

Dottern Bella har kvar sin fond hos Swedbank och den är öppen för den som vill lämna ett bidrag. Konto: 8187-7 344 386 32 57.

- För klubben var Erika en ständigt närvarande person. Som hjälpte till med den lilla extra peppen eller råden till nya spelare. Inte glattigt utan ärligt och sakligt. Hon tog med sig sin dotter till sena träningar för att kunna utöva sporten. Hon var med på landträningar och blev god vän med alla i laget. Hon betydde väldigt mycket för oss. Var och en hade sin egen fina relation till Erika på något sätt, beskriver Maria, både lagkamrat och bästa vän med Erika.

- Erika hade en stor integritet och en del uppfattade henne som lite hård. Men Erikas egna citat - "jag är trevlig när man lär känna mig" - är något som vi ibland skrattar åt fortfarande. Så var det verkligen!, berättar Maria.

Stort tack till DK Masen och Maria för att ni delar med er av ert projekt till oss andra!

Vill du veta mer om DK Masens satsning på den nya loggan? Maila till: kontakt@dkmasen.nu

Publicerad: 2023-08-15

Senast uppdaterad: 2023-08-15

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala