Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Marinbiologidagar - Götene DK

Att anordna dagar med en expert inom Marinbiologi är just vad Lars Duvander - medlem i Götene Dykarklubb har gjort.

Lars Duvander är en UV-fotograf på amatörnivå, som älskar att titta på och fotografera olika djur under ytan. Lars har lärt sig mycket om livet under ytan då han fått möjlighet att dyka med två marinbiologer vid flera tillfällen.

Lars beskriver, i ett mail till förbundet, att ett vanligt scenario bland nya dykare är att när man kommer upp från ett dyk så pratar man om hur djupt man dök, hur länge man dök, vad det var för temperatur i vattnet samt hur mycket luft man förbrukade. För att väcka nya (och gamla) dykares intresse för marinbiologi så har Lars, tillsammans med Götene DK anordnat Marinbiologidagar med marinbiolog Andreas Ljung.

Vid dessa dagar går Andreas igenom de djur som dykare ofta möter vid sina dyk. Deltagarna får lära sig om djuren och hur de ser ut bland annat. Andreas har bild på djuren han går igenom, fotografierna har han tagit själv.

En marinbiologidag, med Andreas, brukar starta klockan 10.00 med föreläsning på ca 2 h inklusive bensträckare och fika under tiden. Efter föreläsningen görs ett dyk och insamling av djur som dykarna tycker verkar intressanta. Djuren läggs i en balja med vatten och Andreas går slutligen igenom och lär oss mer om vad vi hittat. Finns det tid så blir det ofta ett dyk till. Upplägg av dagen görs naturligtvis i samråd med Andreas utefter målsättning, förutsättningar och hur gruppen med deltagare ser ut.

Marinbiolog Andreas Ljung visar och pratar om olika djurarter som finns under vattnet, vid en Marinbiologi-dag anordnad av Götene Dykarklubb.

Stort tack till Lars Duvander och Götene Dykarklubb för att ni delar med er av ert projekt till oss andra!

Om din förening är intresserade av att anordna liknande dagar kontaktar ni Andreas direkt:

Andreas Ljung. Mail: info@aquaterrica.com, mobil: 072-219 13 66

Publicerad: 2023-08-06

Senast uppdaterad: 2023-09-08

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala